Przepis:
Pierś z indyka pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do miseczki, doprawić szczypta soli, 2 łyżkami sosu sojowego, ostrą papryką i zostawić do zamarynowania na minimum 30 minut (a najlepiej zrobić to dzień wcześniej, wieczorem i wstawić do lodówki na całą noc).
W międzyczasie papryki oraz obraną marchewkę pokroić w cienkie paski, a czosnek i ostrą papryczkę pokroić w krążki.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej ryżowy, przełożyć mięso i smażyć do lekkiego zarumienienia, a następnie dodać pokrojone warzywa wraz z czosnkiem i smażyć 5 minut- często mieszając.
W międzyczasie przygotować makaron, odcedzić i przełożyć na patelnię z mięsem i warzywami, podlać 4 łyżkami sosu sojowego, dodać orzeszki ziemne oraz imbir i całość ponownie podsmażyć jeszcze 1-2 minuty.
Gotową chińszczyznę posypać czarnym sezamem i listkami kolendry.
Smacznego! :)