Pierwszy etap diety, czyli lecznicza głodówka trwa od kilkudni do kilkunastu dni. W zależności od wskazań opiera się na: warzywach nisko skrobiowych np. korzeniowych (marchew, buraki, seler, pietruszka, rzodkiew), kapustnych (kapusta, kalafior, brokuł), cebulowych (cebula, por, czosnek), dyniowatych (dynia, kabaczek, ogórki), psiankowatych (pomidor, papryka), liściastych (sałata, natka pietruszki, zioła), niskocukrowych owocach: jabłkach, grejpfrutach, cytrynach i niedużych ilości jagód, zielonych sokach (np. z natki pietruszki, selera naciowego, botwiny, szczawiu, szpinaku, brokułów, sałaty, pszenicy), które „oczyszczają, odtruwają, odnawiają krew, ułatwiają trawienie, alkalizują, dostarczają tlenu, energii, witamin i minerałów w najlepiej przyswajalnej postaci”.
- Odchudzanie
1 komentarz
Dieta, która oczyszcza i wyłącza ośrodek głodu. Karolina Szostak schudła na niej już 15 kg
KOMENTARZE (1):
- anomka 123 sobota, 25 luty 2017 o 7:10 0 1 Na takiej diecie kazdy głupi może byc aby tylko mial pieniadze. Sama Szostak na łamach pewnej gazety przyznała sie do tego że korzysta z cateringu i stosuje diete tzw. pudełkową.