Wykonanie:
Proszki budyniowe mieszamy w 1 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z łyżką masła i gotujemy budyń. Odstawiamy do przestudzenia.
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Żółtka ucieramy z połową cukru i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło, przesianą mąkę. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy partiami pozostały cukier i ubijamy aż całkowicie się rozpuści. Pianę z białek dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką. Pół ciasta wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylewamy ciepły budyń, kładziemy pokrojone w kawałki brzoskwinie i wylewamy resztę ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 50-60 min.
Smacznego :)
- Przepisy
0 komentarzy
Budyniowiec ucierany z brzoskwiniami! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.