Przepis:
Na rozgrzaną patelnie wlać łyżkę oliwy. Dodać pokrojoną dynie i podsmażyć ok. 5 min. co jakiś czas mieszając. Dodać pokrojoną szalotkę i czosnek, wymieszać i podsmażać ok. 4 min. Podsmażoną dynie wyłożyć do miseczki, dodać posiekane zioła, papryczkę chilli, ser kozi. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Rozmrożony płat ciasta wyłożyć na stolnicę. Wyciąć krążki o średnicy 6-8cm. Na każdym krążku zrobić nacięcia o długości 2 cm. Na środek krążka wyłożyć po łyżce nadzienia. Boki naciętego ciasta zwilżyć wodą, następnie układać jeden na drugi na kształt wachlarza przykrywając nadzienie. Ciasteczka wyłozyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed pieczeniem posmarować ciastka rozbełtanymi jajkiem z 1 łyżką mleka. Piec w 200C ok. 25-27 min. Do złocistego koloru. Po upieczeniu wyłożyć na kratkę.
Smacznego.