Sposób przygotowania:
W większej misce wymieszaj mąkę, sól, sodę, imbir oraz cynamon.
Mikserem utrzyj masło z cukrem na gładka masę. Ciągle ucierając dodaj jajko, miód oraz melasę. Zmniejsz obroty miksera na minimum i w kilku turach dodaj mąkę. Gdy ciasto wchłonie całą mąkę uformuj ciasto w kulę, zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki na 2 godziny.
Nastaw piekarnik na 180° C.
Płaskie blaszki wyłóż papierem do pieczenia.
Po schłodzeniu ciasta, rozwałkuj je na grubość około 7 mm i wykrawaj ulubione kształty. Jeśli ciasto za bardzo klei się do blatu, podsyp je lekko mąką.
Układając ciasteczka na blaszce, zachowaj około 2 cm odstępy.
Piecz około 10 minut.
Po ostudzeniu ciasteczek warto schować je np. do puszki, lub pudełka.