- Przepisy
0 komentarzy
AROMATYCZNA POMIDORÓWKA-PYSZNA! [PRZEPIS]
Sposób przygotowania: Zaczynamy od sparzenia pomidorów, i obrania ich ze skórek. Kroimy na ósemki i podsmażamy na dużej patelni z dodatkiem masła i oliwy. Podsmażanie będzie trwało około 20 minut, bez użycia pokrywki. Co jakiś czas mieszamy. Po tym czasie przykrywamy patelnię i zmniejszamy ogień. Dusimy, aż całkowicie się rozpadną, około 20 minut. Uduszoną masę pomidorową przecieramy przez sito, w celu pozbycia się pestek. Na tej samej patelni, co przyrządzaliśmy pomidory, podgrzewamy nasz bulion, po czym dodajemy do niego przetarte pomidory. Mieszamy. Dodajemy świeży koper oraz dwie połówki cebuli. Mieszamy ponownie i jeszcze chwilę podgrzewamy, aby krem nabrał wszystkich aromatów. Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem oraz poszatkowanym świeżym koperkiem.
Brak komentarzy dla tego artykułu.