Przepis:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Pokrojoną w drobną kostkę cebulkę wrzucamy na patelnię wraz z przeciśniętymi ząbkami czosnku. Podsmażamy, ciągle mieszając. W momencie, gdy cebulka lekko się zarumieni dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Podsmażamy aż mięso będzie gotowe. Następnie dodajemy szpinak (u mnie mrożony) i podsmażamy aż będzie miękki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. W momencie, gdy szpinak już będzie miękki, dodajemy na patelnię jogurt naturalny oraz suszone pomidory i wszystko mieszamy. Podajemy całość posypaną startym parmezanem.
- Przepisy
0 komentarzy
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.