Przygotowanie:
1. Cukinie umyć i zetrzeć na grubej tarce.
2. W tym samym czasie robimy ciasto: mąkę przesiewamy przez sito dodajemy jajka, mleko i mieszamy energicznie.
3. Następnie wrzucamy startą cukinie. Gęstość ciasta będzie zależała od tego jak wilgotna jest cukinia, dlatego tez musicie sami zdecydować czy dosypać więcej mąki czy ciasto jest już wystarczająco gęste. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Na patelni rozgrzewamy olej.
5. Smażymy na rozgrzanej patelni ok 3 min z
ażdej strony, aż ładnie się zarumienią.
6. Placki układamy na ręcznikach papierowych, które wchłoną nadmiar tłuszczu.
7. Do miseczki z 3 łyżkami śmietany dodajemy łyżkę chrzanu, łyżkę soku z cytryny oraz odrobinę posiekanego koperku.
8. Placuszki układamy na talerzu, polewamy sosem i kładziemy plastry łososia. Dekorujemy koperkiem.
S M A C Z N E G O !