Przepis:
Do misy dodajemy mąkę, sodę, cukier, czekoladowe kropelki oraz kakao. Całość mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. W osobnej misce mieszamy mleko oraz lekko podgrzany olej kokosowy - tylko w taki sposób aby miał lejącą konsystencję.
Mleko z olejem dodajemy do suchych składników i dokładnie je mieszamy. Na koniec dodajemy umyte owoce, mieszamy lekko szpatułką i przekładamy do tortownicy wysmarowanej lekko olejem i oprószonej mąką. Ciasto pieczemy przez 35 minut w 180C (do suchego patyczka).
W tym czasie przygotowujemy polewę: tabliczkę czekolady łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju kokosowego.
Gdy ciasto jest już upieczone i ostygnięte, na jego wierzch nakładami rozpuszczoną czekoladę i całość przyozdabiamy owocami.
- Przepisy
0 komentarzy
Wgańskie ciasto! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.