- Przepisy
0 komentarzy
KRĄŻKI CEBULOWE Z BEKONOWYM MAJONEZEM! [PRZEPIS]
Mąkę, piwo, drożdże, sporą szczyptę soli, wymieszaj w misce na gładką masę. Przykryj ściereczką i odstaw na 1 godzinę. W międzyczasie pokrój cebulę na 0,5 cm plastry, i podziel na krążki. W drugiej misce wymieszaj dokładnie ocet, cukier, sporą szczyptę soli. Do powstałej mikstury dodaj krążki cebulowe. Wymieszaj i odstaw na 1 godzinę. Majonez: Boczek należy dobrze zesmażyć lub upiec w piekarniku na chrupko. Po ostygnięciu należy go pokruszyć (dość drobno, tak jak bułka tarta wygląda). Dodaj do niego paprykę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj. Krążki: Do głębokiej patelni wlewamy dość sporą ilość oleju, na głębokość około 8 cm. Krążki otrzep z nadmiaru płynu, obtocz w mące i zamocz w przygotowanym wcześniej cieście. Smaż, do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu ułóż krążki na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy z bekonowym majonezem.
Brak komentarzy dla tego artykułu.