Sposób wykonania:
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy jaja, śmietanę i dokładnie miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy, ciasto wyciągamy na stolnice i wyrabiamy w razie potrzeby gdy zbytnio się klei podsypujemy mąką. Ciasto dzielimy na 2 części, papierem wykładamy blaszkę dokładnie odrysowujemy brzegi na na papierze zginając papier palcem. Papier wyciągamy i rozwałkowujemy na nim ciasto na wielkość odrysowanych linii. Wkładamy ponownie do blaszki.
Pieczemy w 200 C przez 20 minut do zrumienienia się ciasta, studzimy.
Jabłka myjemy obieramy i kroimy na kostkę, mieszamy z cukrem i cynamonem.
Upieczone i wystudzone ciasto posypujemy lekko bułką tartą, wykładamy jabłka, przykrywamy rozwałkowanym tak samo jak uprzednio na papierze ciastem - łatwiej ułożyć równo na owocach.
Pieczemy w 180 C 40 minut.