- Przepisy
0 komentarzy
GORĄCA CZEKOLADA Z NUTĄ POMARAŃCZY I SOLI MORSKIEJ ORAZ DOMOWA GALARETKA MALINOWĄ! [PRZEPIS]
Rozpuść czekoladę w misce trzymanej nad garnkiem z gotująca wodą. Co jakiś czas zamieszaj. Gdy się rozpuści dodaj miód i mleko, wymieszaj dokładnie. Jeśli będzie zbyt gęste, dodaj mleka. Dodaj szczyptę soli. Możesz też zetrzeć skórkę pomarańczową. Przygotowaną czekoladę wylej do szklanek. Ubij śmietanę na sztywno i dodaj cukier puder i kakao. Wymieszaj łyżką, aż składniki się połączą. Posyp solą. Maliny zalej wodą, dodaj cukier i dżem, zagotuj. Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Zagotowane maliny zmiksuj na gładki krem i przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek. W ciepłej, ale nie gorącej wodzie rozpuść żelatynę i wymieszaj ją z masą owocową. Zalej foremki i wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Brak komentarzy dla tego artykułu.