PRZYGOTOWANIE:
Na początek marynujemy polędwiczki z kurczaka.
Mięso myjemy, osuszamy i przekładamy do miski.
Rozmaryn bardzo drobno siekamy i posypujemy nim polędwiczki. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Wcieramy przyprawy w mięso. Naczynie z mięsem zabezpieczamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Grzyby myjemy, osuszamy i kroimy. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie na aldente.
Na odrobinie masła smażymy polędwiczki z kurczaka z obu stron. Usmażone przekładamy do miski.
Na tej samej patelni z dodatkiem masła szklimy posikaną szalotkę. Dodajemy grzyby, smażymy, aby delikatnie się zarumieniły. Następnie dolewamy śmietankę. Sos mieszamy i redukujemy o połowę. Doprawiamy solą i pierzem. Pod koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.
Na koniec w sosie zanurzamy wcześniej usmażone polędwiczki z kurczaka. Wszystko razem podsmażamy i możemy serwować.
Na fasolce szparagowej układamy polędwiczki z kurczaka i grzyby. Wszystko polewamy kremowym sosem.
Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Polędwiczki z kurczaka z boczniakami królewskimi w kremowym sosie! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.