PRZYGOTOWANIE warzyw:
Warzywa (marchewka, burak, seler, pietruszka) myjemy, obieramy i osuszamy. Warzywa kroimy na 0,5 cm kawałki, przekładamy do miski i wlewamy oliwę. Doprawiamy rozmarynem, papryką, solą i pieprzem. Warzywa mieszamy w oliwie z przyprawami i wykładamy na blaszkę. Pieczemy w temp. 180′ C przez 60 min.
PRZYGOTOWANIE łososia:
Pora myjemy, drobno siekamy i rozkładamy na blaszce. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.
Filety z łososia myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Filety układamy na posiekanym porze i pieczemy w temp. 180′ C przez 12-15 min.
Na pierzynce z pora układamy filet z łososia. Obok upieczone warzywa. Jako dekoracja możemy użyć bardzo cienko pokrojonej w plasterki rzodkiewki. Smacznego.