PRZYGOTOWANIE:
Kaszę gryczaną wstawiamy do gotowania.
Cukinię myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż i wydrążamy gniazda nasienne. Fetę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i koper włoski. Dodajemy pastę pomidorową, koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dorzucamy ugotowaną kaszę gryczaną i posiekaną natkę pietruszki. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i cynamonem. Dokładnie mieszamy i faszerujemy cukinię.
Faszerowane cukinie układamy na blaszce skropionej oliwą. Z wierzchu posypujemy tartym parmezanem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180' C na 35 min. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i serem feta (vege)! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.