Składniki:
Biszkopt ciemny:- 6 jajek ( osobno białka i żółtka)
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 czubata łyżka kakao
Biszkopt jasny:
- 4 jajka (osobno białka i żółtka)
- 1 szklanka cukru
- ½ szklanki mąki pszennej
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem śmietanowy:
- 2 śmietany 30% ( 0,5 l każda) ( ja na drugi raz użyję więcej śmietany, według mnie z tej ilości było trochę za mało kremu)
- cukier puder 2-3 łyżki na 0,5l śmietany
- 8 łyżeczek żelatyny + gorąca woda
Poncz:
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej + szklanka gorącej wody
- 100g czekolady gorzkiej
- 100g czekolady mlecznej
- 3 łyżki cukru
- 3 kieliszki czystej wódki
Dodatkowo na polewę:
- 100g czekolady mlecznej
- 100g czekolady gorzkiej