Wykonanie:
Biszkopt: Białka ubij na sztywno, wsypuj partiami cukier i ubijaj do chwili jego rozpuszczenia. Następnie cały czas ubijając dodaj żółtka i olej. Delikatnie wmieszaj mąkę i sodę. Przełóż ciasto do foremki, wyrównaj i piecz około 12-13 minut w 180*C (wierzch ciasta powinien mieć złoty kolor). Przestudź i oderwij pergamin.
Krem: 400 ml mleka wlej do garnka i zagotuj. Do pozostałego wsyp kasze mannę, wymieszaj i wlej do gotującego się mleka. Mieszaj aż masa zgęstnieje i zacznie delikatnie pyrkać (uważaj tylko żeby nie przypalić!). Zdejm z ognia i włóż połamaną czekoladę. Wymieszaj do rozpuszczenia, przykryj i przestudź w temp. pokojowej. Następnie zblenduj kaszę mannę. Masa będzie gładka i kremowa. Rozetrzyj masło z cukrem, cały czas ucierając dodawaj po jednej łyżce kaszy manny. Gdy masa będzie gotowa wyłóż ją na biszkopt, wyrównaj i włóż do lodówki.
Mus truskawkowy: Do garnka wlej wodę, dodaj cukier i podgrzej mieszając. Włóż truskawki i gotuj aż zmiękną. Następnie zblenduj na puree. Wsyp galaretki i budynie mieszaj aż masa zgęstnieje i zacznie delikatnie pyrkać. Przestudź. Gdy masa zacznie tężeć wylej ją na krem. Przechowuj w lodówce do 4 dni.