Sposób wykonania:
Naleśniki:
Z podanych składników wyrobić ciasto i smażyć naleśniki (trochę grubsze) na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu- olej wlać do ciasta).
Ostudzić.
Nadzienie:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać posiekane pieczarki i podsmażyć do momentu, aż odparuje się płyn, a pieczarki się lekko zarumienią.
Na końcu doprawić solą, pieprzem i wędzoną papryką i ostudzić.
Do pieczarek dodać mozzarellę i wymieszać.
Składanie:
Na środku naleśnika ułożyć sporą łyżkę masy i rozsmarować zostawiając około 2-5 cm wolnej przestrzeni przy krawędzi.
Te części bez masy należy wywinąć na masę, tworząc kwadrat, który następnie należy zawinąć na pół.
Obtoczyć w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażyć z dwóch stron do delikatnego zarumienienia się panierki.
Smacznego! :)