Wykonanie:
Biszkopty zanurzamy tylko przez moment w ostudzonej kawie wymieszanej z likierem. Biszkopty układamy w blaszce lub innej formie. Jeśli biszkopty są za długie można je przyciąć nożykiem. Śmietankę ubijamy mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier puder. Następnie dodajemy mascarpone i miksujemy na gładko. Połowę masy wykładamy na biszkopty, posypujemy warstwą kakao (jeśli lubicie bardziej słodkie ciasta można wymieszać kakao z łyżeczką cukru pudru). Następnie układamy kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i pozostały krem. Ciasto wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki przykryty folią spożywczą. Tiramisu przed podaniem posypujemy pozostałym kakao.
Smacznego :)
- Przepisy
1 komentarz
Przepis na Tiramisu bez jajek! Musisz go wypróbować! [PRZEPIS]
KOMENTARZE (1):
- asia poniedziałek, 11 styczeń 2016 o 12:52 0 1 Nie jadłam tiramisu bez jajek. Musze wypróbować