Zalewamy ciecierzycę zimną wodą i odstawiamy na noc do napecznietą. Rano przepłukujemy ciecierzycę i zalewamy świeżą wodą. Gotujemy do miękkości ok.1 god. Ugotowaną ciecierzycę odsączamy i wykładamy na papierowy ręcznik, żeby ją osuszyć. Następnie wsypujemy do blendera i mielimy na gładko, wykładamy do miseczki. Daktyle bez pestek dodajemy rownież do blendera i dokładnie miksujemy. Łączymy składniki, dodajemy skórkę z cytryny, kakao, sok cytrynowy, miód i syrop. Prażone orzeszki ziemne mielimy w blenderze jak na kruszonkę. Dodajemy ok. 60 gr. orzeszków do masy truflowej. Dokładnie mieszamy składniki do połączenia zwartej, jednolitej masy. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do trzech płytkich talerzyków wsypujemy kakao, orzeszki ziemne i wiórki kokosowe. Każdy trufelek obficie obtaczamy. Wykładamy do pojemniczka i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Smacznego.