Fasolę z puszki odsączyć, pieczarki umyć i pokroić, marchewkę obrać i również pokroić w plastry (lub kostkę).
W średniej wielkości garnku rozgrzać oliwę, lekko zeszklić drobno pokrojoną cebulę wraz z poszatkowanym czosnkiem, a następnie dodać pieczarki i marchewkę.
Chwilę podsmażyć, wlać bulion oraz wino, wrzucić listek laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem około 20 minut (do miękkości marchewki).
Kiedy już marchewka jest miękka, dodać fasolę, przecier pomidorowy oraz wędzoną paprykę i podgotować- już bez przykrycia- jeszcze 2-3 minuty.
Kiedy już marchewka jest miękka, dodać fasolę, przecier pomidorowy oraz wędzoną paprykę i podgotować- już bez przykrycia- jeszcze 2-3 minuty.
Na koniec doprawić solą, pieprzem, suszoną papryczką chili i posypać świeżym majerankiem.
Smacznego! :)