Przygotowanie :
Umytą dynię pokroiłam na plastry, ułożyłam w foremce, przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 *C
Moja dynia do zupełnej miękkości potrzebowała aż 100 min.
Po tym czasie, po wystudzeniu obrałam ją ze skórki, pokroiłam w kostkę i zmiksowałam na puree
Część pozostawiłam na zrobienie jakiegoś halloveen-go (?) potworka :)
A resztę przełożyłam do suchych, czystych słoiczków i poddałam krótkiej pasteryzacji.
Moja dynia do zupełnej miękkości potrzebowała aż 100 min.
Po tym czasie, po wystudzeniu obrałam ją ze skórki, pokroiłam w kostkę i zmiksowałam na puree
Część pozostawiłam na zrobienie jakiegoś halloveen-go (?) potworka :)
A resztę przełożyłam do suchych, czystych słoiczków i poddałam krótkiej pasteryzacji.