Sposób przyrządzenia:
Mieszamy w naczyniu składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier puder.
W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka,dodajemy olej, śmietanę.
Dokładnie wymieszane składniki w jednym jak i w drugim naczyniu łączymy.
Mieszamy do absolutnego połączenia składników i dodajemy pokruszoną czekoladę - znów mieszając.
Do foremek wyłożonych papilotkami nakładamy ciasto,robimy to do 3/4 ich wysokości.
Zwracamy uwagę by czekolada we foremkach była na ich środku, a nie po boku -lepiej będą wychodzić z papilotek
Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka.Tzn. wkładamy do ciasta drewniany patyczek i sprawdzamy czy jest suchy, wtedy mamy pewność ,że babeczki się upiekły
Smacznego :)
Mieszamy w naczyniu składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier puder.
W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka,dodajemy olej, śmietanę.
Dokładnie wymieszane składniki w jednym jak i w drugim naczyniu łączymy.
Mieszamy do absolutnego połączenia składników i dodajemy pokruszoną czekoladę - znów mieszając.
Do foremek wyłożonych papilotkami nakładamy ciasto,robimy to do 3/4 ich wysokości.
Zwracamy uwagę by czekolada we foremkach była na ich środku, a nie po boku -lepiej będą wychodzić z papilotek
Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka.Tzn. wkładamy do ciasta drewniany patyczek i sprawdzamy czy jest suchy, wtedy mamy pewność ,że babeczki się upiekły
Smacznego :)