Przygotowanie :
Umyte mięso pokroić wzdłuż na płaty które należy lekko rozbić
Paprykę, cebulę pokroić w piórka, cebulę można przesmażyć, by straciła surowiznę
Ogórek kroimy w cienkie paski
Płat mięsa rozkładamy na desce, lekko solimy, posypujemy pieprzem i układamy przesmażoną cebulę, paprykę i ogórek, ewentualnie małą kosteczkę sera. Ja dałam odrobinę masła
Zwijamy płat, obtaczamy w tartej bułce, roztrzepanym jajku, ponownie w bułce ( można pomóc sobie spinając roladki wykałaczką )
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, jeśli dewolaje są dość grube, po usmażeniu podlewamy wodą, przykrywamy i gotujemy chwilę
Można dodać do tego resztę cebuli i paprykę, pogotować chwilę razem.
Umyte mięso pokroić wzdłuż na płaty które należy lekko rozbić
Paprykę, cebulę pokroić w piórka, cebulę można przesmażyć, by straciła surowiznę
Ogórek kroimy w cienkie paski
Płat mięsa rozkładamy na desce, lekko solimy, posypujemy pieprzem i układamy przesmażoną cebulę, paprykę i ogórek, ewentualnie małą kosteczkę sera. Ja dałam odrobinę masła
Zwijamy płat, obtaczamy w tartej bułce, roztrzepanym jajku, ponownie w bułce ( można pomóc sobie spinając roladki wykałaczką )
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, jeśli dewolaje są dość grube, po usmażeniu podlewamy wodą, przykrywamy i gotujemy chwilę
Można dodać do tego resztę cebuli i paprykę, pogotować chwilę razem.