Przepis:
Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm owijamy folią spożywczą. Następnie układamy biszkopty, tak aby stworzyły spód pod sernik. Do wysokiego naczynia nalewamy 150 ml wrzątku i rozpuszczamy w nim jedną galaretkę. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Następnie dodajemy do niej wszystkie serki homogenizowane i dokładnie mieszamy (tak aby nie powstały grudki). Masę sernikową przelewamy do tortownicy i wkładamy na ok. 40 minut do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy kolejną galaretkę w 500 ml wrzątku i pozostawiamy ją do całkowitego ostygnięcia.
W czasie oczekiwania na galaretkę przygotowujemy brzoskwinie. Odlewamy syrop z puszki i kroimy połówki brzoskwiń w paseczki (ok. 1 cm grubości). Tak pokrojone brzoskwinie układamy na masie sernikowej i zalewamy galaretką (powoli- tak aby brzoskwinie nie wypłynęły). Sernik pozostawiamy na noc w lodówce, a przed wyciągnięciem go z tortownicy obkrawamy nożem jego brzegi.
Smacznego! :)