Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i na pół godziny umieścić w lodówce. Następnie rozwałkować ciasto na spód tortownicy, nakłuć widelcem i piec w temperaturze 180' ok 20 minut.
Orzechy rozdrabniamy w blenderze na mniejsze kawałki (nie na mąkę )
Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po jednym jajku cały czas miksując, następnie dodajemy ciepłą śmietankę, likier i na końcu orzechy. Wszystko razem mieszamy, przekładamy na upieczony spód tarty. Wierzch posypujemy pozostałą częścią orzechów i wkładamy do pieca na 30 minut w temperaturze 170'.
Połączyć 50g cukru z 50g wody i Brandy i podgrzać aż cukier się rozpuści.
Gorącą tartę posmarować przygotowanym alkoholowym syropem i odstawić do ostygnięcia.
Smacznego :)