Składniki:
Biszkopt:
- 4 jajka
- ½ szklanki cukru
- ½ mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka kakao
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Masa:
- 2 szklanki mleka
- 1 budyń waniliowy
- 1 łyżka kakao
- 3 żółtka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru
- 100 g czekolady
- 200 g masła
Polewa:
- 100 g masła
- 100 g czekolady mlecznej
- 100 g czekolady gorzkiej
- ½ szklanki śmietany 12%
- galaretka cytrynowa
Ponadto:
- 400 g suszonych śliwek
- 1 szklanka rumu/wódki