Wykonanie:
Suche składniki :mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier puder przesiewamy do jednej miski i mieszamy. W drugiej łączymy składniki mokre: jajko, mleko, olej, ekstrakt z wanilii i mieszamy. Suche składniki przesiewamy do mokrych i mieszamy do połączenia składników. Do masy dodajemy 3/4 szklanki groszków czekoladowych (czekolady) i krótko mieszamy. Ciasto przekładamy formy wyłożonej papilotkami lub do silikonowych foremek bez papilotek. Wierzch muffinek można posypać pozostałymi groszkami czekoladowymi. Muffinki pieczemy przez ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni. Studzimy na kratce.
- Przepisy
6 komentarzy
Czekoladowe muffiny wg Nigelli Lawson [PRZEPIS]
![Czekoladowe muffiny wg Nigelli Lawson [PRZEPIS] Czekoladowe muffiny wg Nigelli Lawson [PRZEPIS]](/images/items/a912a143589708e627ed1980f0b00bec.jpg)
Brak komentarzy dla tego artykułu.