Składniki:
Ciasto kruche I:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 kostka margaryny
- 1 łyżka smalcu
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 żółtek
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 15 dag ziaren sezamu
- 2 łyżki płynnego miodu
- 10 dag margaryny
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 6 białek
- 1/2 szklanki cukru kryształu
- 10 dag wiórek kokosowych
- 1 mały słoik powideł śliwkowych
- 20 dag mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 5 dag margaryny
- 2 żółtka
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżeczka sody
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany
- 20 dag posiekanych orzechów włoskich
- 10 dag margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki płynnego miodu
- 3/4 litra mleka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 1/2 kostki masła (użyłam 3/4 kostki)
- 3 budynie kokosowe (użyłam budyni wanilinowych)
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- 10 dag wiórek kokosowych