Wykonanie:
Składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na 5 części. Do tego możemy użyć wagi kuchennej. Jeżeli ciasto będzie lepkie dodajemy mąki. Każdą część ciasta rozwałkowujmy do wielkości blachy i przenosimy ciasto na wałku, a następnie pieczemy ok.10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Mleko, cukier i cukier waniliowy gotujemy w rondelku. Następnie dodajemy kaszę mannę i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, często mieszając i sprawdzając czy kasza nam się nie przypala. Zostawiamy masę do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo zimną kaszę mannę. Ucieramy do momentu aż uzyskamy gładką masę.
Ostudzone blaty najpierw smarujemy dżemem z czarnej porzeczki, a następnie masą. Tak przekładamy każde ciasto. Wierzch polewamy polewą czekoladową i opcjonalnie posypujemy posypką.