Składniki:
Blaszka 25x36 cm
Ciasto miodowe:
- 300 g mąki tortowej,
- 2 łyżeczki miodu,
- 1 płaska łyżeczka sody,
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 jajko,
- 100 g margaryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 3 szkl mąki tortowej,
- 1/2 kostki margaryny,
- 4 łyżki kwaśnej śmietany,
- 2 małe jajka,
- 1/2 szkl cukru pudru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 litr mleka,
- 6 łyżek cukru,
- 1 budyń waniliowy,
- 1 cukier waniliowy,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki mąki tortowej,
- 1/2 kostki margaryny
- słoiczek powideł śliwkowych
- 15-20 dag orzechów
- 2 galaretki