Składniki:
Na ciasto (na 3 blaty o wielkości blachy ok. 25x35 cm):
- 600 g mąki pszennej
- 1/2 szkl cukru
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 200 g margaryny
- 2 łyżki mleka
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżeczki sody
- 1 opakowanie cukru waniliowego
Polewa orzechowa:
- 200 g posiekanych orzechów włoskich, laskowych, ziemnych itp.
- 90 g margaryny
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki miodu
Dodatkowo:
- 1 duży budyń waniliowy/ śmietankowy
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 4 łyżki cukru
- 700 ml mleka
- 1 mała puszka (około 200g) masy kajmakowej w puszce (lub skondensowanego mleka słodzonego, gotowanego przez 3 godziny)