Wykonanie:
Cukier wsypujemy do słoika lub szczelnego pojemnika. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i zeskrobujemy z niej nasionka. Nasionka wrzucamy do słoika z cukrem. Pustą laskę wanilii również wrzucamy do cukru. Można ją opcjonalnie przeciąć na 2-4 części. Słoik zakręcamy i potrząsamy nim aż całość się wymiesza. Cukier odstawiamy na minimum 2 tygodnie. Po tym czasie używamy go do wypieków, deserów i napojów.
- Przepisy
1 komentarz
Domowy cukier waniliowy, to łatwiejsze niż myślisz! [PRZEPIS]
![Domowy cukier waniliowy, to łatwiejsze niż myślisz! [PRZEPIS] Domowy cukier waniliowy, to łatwiejsze niż myślisz! [PRZEPIS]](/images/items/d6fd2675b009e924dceaebff65b49991.jpg)
KOMENTARZE (1):
-
libra
poniedziałek, 2 marzec 2015 o 16:07
0
0 "pląsa się" ? a co to za język? "się" to można wałęsać. Chyba - Pląsa piękna Anna