Opis wykonania:
1. Z podanych składników zagnieść ciasto, wypełnić wysmarowane foremki tak by powstało duże zagłębienie, ciasto jeszcze troszkę wyrośnie. Pieczemy w 180 C około 10 minut z termoobiegiem bez do 15 minut. Studzimy wyciągamy z foremek.Piec pozostałe, aż do wykończenia ciasta.
2. Orzechy zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy zimne orzechy i na samym końcu wlewamy powoli spirytus.
3. Orzeszki smarujemy masą i składamy :)
1. Z podanych składników zagnieść ciasto, wypełnić wysmarowane foremki tak by powstało duże zagłębienie, ciasto jeszcze troszkę wyrośnie. Pieczemy w 180 C około 10 minut z termoobiegiem bez do 15 minut. Studzimy wyciągamy z foremek.Piec pozostałe, aż do wykończenia ciasta.
2. Orzechy zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy zimne orzechy i na samym końcu wlewamy powoli spirytus.
3. Orzeszki smarujemy masą i składamy :)