Sposób wykonania:
Grzyby moczymy w 4 szklankach zimnej wody przez noc, następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie w której się moczyły. Odcedzamy i zostawiamy wywar.
Kapustę drobno kroimy, zalewamy wywarem z grzybów dodajemy listek i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu około 30 minut.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju dokładamy zmielone lub drobno pokrojone grzyby, smażymy chwilkę. Dodajemy odcedzoną kapustę i doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru.
Odstawiamy farsz do całkowitego wystudzenia i by lekko się przegryzł, w razie potrzeby doprawiamy.
Grzyby moczymy w 4 szklankach zimnej wody przez noc, następnego dnia gotujemy je do miękkości w wodzie w której się moczyły. Odcedzamy i zostawiamy wywar.
Kapustę drobno kroimy, zalewamy wywarem z grzybów dodajemy listek i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu około 30 minut.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju dokładamy zmielone lub drobno pokrojone grzyby, smażymy chwilkę. Dodajemy odcedzoną kapustę i doprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru.
Odstawiamy farsz do całkowitego wystudzenia i by lekko się przegryzł, w razie potrzeby doprawiamy.