Opis wykonania:
1. Z mąki , 2 łyżeczek proszku do pieczenia, 2 jajek, 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru i 1 cukru waniliowego zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy ciasto na dnie.
2. Ugotowane ziemniaki i ser mielimy dwukrotnie.1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy i 4 żółtka ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy ser z ziemniakami, budyń, łyżeczkę proszku do pieczenia i na końcu ubitą z 6 białek pianę.
3. Pieczemy w 180 C bez termoobiegu na środkowej półce około 90 minut, średnia blaszka.
1. Z mąki , 2 łyżeczek proszku do pieczenia, 2 jajek, 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru i 1 cukru waniliowego zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy ciasto na dnie.
2. Ugotowane ziemniaki i ser mielimy dwukrotnie.1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy i 4 żółtka ucieramy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy ser z ziemniakami, budyń, łyżeczkę proszku do pieczenia i na końcu ubitą z 6 białek pianę.
3. Pieczemy w 180 C bez termoobiegu na środkowej półce około 90 minut, średnia blaszka.