Opis wykonania :
1. Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na noc do namoczenia, odcedzamy i zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Odcedzamy zostawiając wywar, studzimy i kroimy w paski.
2. Filety zalewamy mlekiem, tak by były całe zalane i moczymy około 3 godziny. Płuczemy, osuszamy i kroimy na kilku centymetrowe kawałki.
3. Cebule kroimy w piórka i szklimy na oleju, dodajemy listek laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego oraz pokrojone grzyby podlewamy wywarem i dusimy pod przykryciem około 10 minut na małym ogniu. Doprawiamy sola i pieprzem, studzimy.
4. Śledzie i sos układamy warstwami w szklanej misce, odstawiamy na 2 - 3 dni by przeszły :).
- Boże Narodzenie
0 komentarzy
Śledzie przysmak gajowego, idealne na stół wigilijny! PYSZNE!
Brak komentarzy dla tego artykułu.