Składniki :
Bakalie:
150 g rodzynek -koryntek i greckich
75 g obranych i posiekanych migdałów
75 g siekanych pistacji (mogą być solone , przy obieraniu trzeba zdjąć łuskę )
po 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej
2 łyżki rumu
1 łyżeczka mielonej wanilii
Ciasto :
500 g mąki
1,5 opakowania sypkich drożdży
70 g cukru kryształu
szczypta soli
200 g stopionego i wystudzonego masła
2 jajka
60 ml ciepłego mleka
masa marcepanowa :
100 g surowej masy marcepanowej
100 g cukru pudru
50 g siekanych migdałów i pistacji
skórka i sok z połowy limonki
Dodatkowo :
50 g roztopionego masła
cukier puder
- Przepisy
0 komentarzy
Saksońskie ciasto Stollen z marcepanem [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.