W melakserze drobno mielimy orzechy dosypujemy 50 g mąki i 60 g cukru, mielimy na proszek.
Pozostałą mąkę przesiewamy do miski dodajemy mieszankę orzechową oraz przyprawy i sodę.
Masło ucieramy mikserem z pozostałym cukrem i ekstraktem na puszysta masę, dodajemy jajko i miód ubijamy.
Następnie wsypujemy mąkę i miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. Ciasto ugniatamy na stolnicy, dzielimy na dwie części z każdej formujemy spłaszczoną kulę, wkładamy do woreczka i na noc do lodówki.
Ciasto umieszczamy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wałkujemy na grubość 6 mm. Wycinamy ciasteczka i układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy w 180 C 10 minut. Studzimy na kratce, przechowujemy szczelnie zamknięte do 3 tygodni.
Pozostałą mąkę przesiewamy do miski dodajemy mieszankę orzechową oraz przyprawy i sodę.
Masło ucieramy mikserem z pozostałym cukrem i ekstraktem na puszysta masę, dodajemy jajko i miód ubijamy.
Następnie wsypujemy mąkę i miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. Ciasto ugniatamy na stolnicy, dzielimy na dwie części z każdej formujemy spłaszczoną kulę, wkładamy do woreczka i na noc do lodówki.
Ciasto umieszczamy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wałkujemy na grubość 6 mm. Wycinamy ciasteczka i układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy w 180 C 10 minut. Studzimy na kratce, przechowujemy szczelnie zamknięte do 3 tygodni.