Składniki:
Spód:
- 1,5 szklanki mąki
- 6-7 łyżek cukru pudru,
- 130 g masła,
- 3 żółtka,
- 3 łyżeczki wody,
- 2 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Połączyć wszystkie składniki, zagnieść i umieścić w lodówce na minimum 40 min. Następnie wysmarować formę masłem, oprószyć bułką tartą i wgnieść ciasto w spód, po nakłuwać widelcem. Piec 10-12 min w temperaturze 170 stopni.
Sernik:
- 750 g zmielonego twarogu półtłustego,
- 7 jajek (osobno białka i żółtka),
- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżka mąki ( dałam krupczatkę),
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii,
- 1 i 1/3 szklanki cukru pudru,
- 5 snickersów 50 g pokrojonych na drobne kawałki
Dekoracja:
- puszka mleka skondensowanego (słodzonego),
- snickersy- dowolna ilość