Foremkę wyłóż pergaminem do pieczenia wsyp maliny i posyp kaszą manną. Bardzo delikatnie obtocz maliny w kaszce (ma się do nich przykleić). Owoce rozłóż równomiernie na całej blaszce. Odstaw.
Ubij białka na sztywno, porcjami wsypuj cukier i ubijaj aż się rozpuści. Cały czas ubijając cienkim strumykiem wlej olej i dodawaj po jednym żółtku. Gdy całość się połączy zmniejsz obroty i wsypuj pomału mąkę na koniec dodaj sodę (miksujemy tylko do połączenia się składników). Ciasto wylej na maliny, równomiernie rozprowadź i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180*C na 15 minut.
Oderwij kawałek pergaminu oprósz go porządnie cukrem pudrem, połóż upieczony biszkopt i delikatnie zdejm pergamin, który użyłeś do pieczenia. Zrób to tak żeby góra ciasta leżała na cukrze. Zwiń i odstaw do przestudzenia.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dodaj serek i startą na drobnych oczkach czekoladę. Wymieszaj i równomiernie rozprowadź na rozwiniętym cieście. Zwiń i włóż do lodówki. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.