Wykonanie:
Do rondelka wykładamy pokrojone masło. Roztapiamy. Dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy do roztopienia czekolady. Masa powinna uzyskać jednolitą konsystencję. Do misy miksera wlewamy jajka. Miksujemy do puszystości.
Do rondelka wykładamy pokrojone masło. Roztapiamy. Dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy do roztopienia czekolady. Masa powinna uzyskać jednolitą konsystencję. Do misy miksera wlewamy jajka. Miksujemy do puszystości.
Do masy jajecznej wlewamy syrop z agawy. Masa powinna podwoić swoją objętość. Do mąki dodajemy sól. Przesiewamy makę do masy jajecznej. Miksujemy wszystko, dokładnie ze sobą łącząc. Następnie wlewamy wystudzoną czekoladę.
Łączymy składniki. Gotowe ciasto wlewamy do foremek zapełniając 1/3 wysokości ponieważ podczas pieczenia nam urosną.
Na wierzch ciasta wykładamy pokrojoną truskawkę. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około 20 min. Upieczone brownie studzimy na kratce. Po wystygnięciu wyjmujemy z foremek. Smacznego.