Wykonanie:
Brownie:
Czekoladę roztopić w kąpieli parowej, ostudzić. W osobnej misce masło utrzeć z cukrem pudrem, wlać olej, dodać kakao, wbić jajka, wsypać mąkę. Ciasto podzielić na dwie części. Połowę wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
(Ja piekłam w formie o średnicy 26 cm).
Sernik:
Ser utrzeć z cukrem pudrem, pojedynczo wbijać jajka, jednocześnie mieszając masę. Dodać ekstrakt i cukier z prawdziwą wanilią.
W osobnej misce zmieszać wiórki kokosowe wraz z pozostałym cukrem pudrem. Masę serową wyłożyć na brownie, opruszyć wiórkami z cukrem, na wierzch wylać pozostałą część masy czekoladowej.
Piec przez 55-60 minut w 170 stopniach. Studzić w uchylonym piekarniku. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego!
- Przepisy
2 komentarze
Sernikobrownie z kokosową nutą [PRZEPIS]
KOMENTARZE (2):
- wqvvtojmwh środa, 28 styczeń 2015 o 16:12 0 0 pfxdzlpcjfulpxp, xkhxbvotro
- xtundbhdvr czwartek, 21 maj 2015 o 23:48 0 0 qcqkhlpcjfulpxp, zezgjbueos