Awokado miksujemy razem z czosnkiem na gładką pastę. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki. Kurczaka marynujemy w przyprawach i smażymy na odrobinie oleju po 4 minuty z każdej strony (aż kurczak będzie złocisty). Jeśli używacie piersi z kurczaka pokrójcie je wzdłuż na 4 części, aby wielkością przypominały polędwiczki. Ciabattę kroimy wzdłuż i nakładamy kolejno awokado, rukolę, kurczaka, pomidora i mozzarellę. Panini spłaszczamy i wkładamy do nagrzanego opiekacza. Pieczemy około 8-10 minut, do zrumienienia bułki.
A co jeśli nie mamy opiekacza do panini? Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) i nakładamy panini, nakładamy folię aluminiową i dociskamy panini garnkiem i smażymy 5 minut, następnie odwracamy panini i znowu dociskamy garnkiem i smażymy kolejne 5 minut.
Smacznego!