Opis wykonania:
W dużym garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojona w plasterki cebulę, doprawiamy delikatnie solą i mieszamy. Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu przez 30 minut od czasu do czasu mieszając. Cebula nie może się zrumienić. Następnie odkrywamy, zwiększamy ogień i smażymy przez
1 godzinę, często mieszając, aż cebula nabierze karmelowego koloru.
Do cebuli wlewamy wywar, dodajemy liście laurowe i zostawiamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i gotujemy 30 minut by smaki się dobrze połączyły.
Nagrzewamy grill w piekarniku, zupę doprawiamy w razie potrzeby pieprzem i solą. Wlewamy zupę do kamionkowych miseczek, posypujemy odrobiną sera, kładziemy kromkę bagietki i posypujemy pozostałym serem.
Zapiekamy 2 minuty, aż ser się rozpuści, podajemy od razu.
Smacznego!