Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywno.
Przy niewielkich obrotach miksera, dodajemy łyżkami serek mascarpone, a następnie wlewamy uprzednio roztopioną białą czekoladę.
Do tak przygotowanej masy, wsypujemy 2,5 szklanki pszenicy w miodzie i dokładnie mieszamy łyżką.
Dno tortownicy pokrywamy herbatnikami, a następnie wykładamy przygotowaną wyżej masę. Wyrównujemy i układamy kolejną warstwę herbatników.
Przygotowujemy czekoladową masę. Ponownie ubijamy śmietanę (200 g) i tym razem dodajemy roztopione wcześniej mleczne czekolady (przestygnięte).
Tak przygotowaną masę wykładamy na warstwę herbatników.
Wierzch obsypujemy ok 1 szklanką pszenicy.
Uwaga! Gotowe ciasto najlepiej chłodzić przez cała noc w lodówce.
Smacznego!