Wykonanie:
Do garnka wlać mleko i nieprzerwanie mieszając ogrzać je mniej więcej do temperatury 40 stopni. Ja jako ,,termometru” używam własnego palca.
Temperatura jest odpowiednia kiedy czuję, że mleko jest ciepłe, lecz nie parzy.
Zdjąć garnek z ognia, dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Przelać wszystko do termosu, zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce na 10-20 godzin (w zależności czy lubimy jogurty kwaśne, czy nie). Rano przelać gotowy jogurt do słoiczków, schłodzić.
Polecam podawać ze świeżymi owocami oraz płatkami owsianymi, jako pyszne i zdrowe śniadanie!
Smacznego!
- Przepisy
17 komentarzy
Domowy jogurt naturalny, samo zdrowie [PRZEPIS]
![Domowy jogurt naturalny, samo zdrowie [PRZEPIS] Domowy jogurt naturalny, samo zdrowie [PRZEPIS]](/images/items/89a1f8e3ea7d6b5f10a8954cfbe99845.jpg)
KOMENTARZE (4):
-
ray bans online
piątek, 3 lipiec 2015 o 17:09
0
0 ray ban sunglasses outlet ray bans online
-
wtorek, 18 sierpień 2015 o 12:51
0
0
-
inetryconydot
niedziela, 20 wrzesień 2015 o 20:11
0
0 Pluto's weather is more active than we thought With each batch of images that rolls in from New Horizons, scientists learn more about Pluto's characteristics.
-
inetryconydot
sobota, 17 październik 2015 o 5:07
0
0 Pluto's weather is more active than we thought With each batch of images that rolls in from New Horizons, scientists learn more about Pluto's characteristics.