Po tym czasie rozrobić ciasto ponownie, rozwałkować na grubość ok. 12-15 mm. Szklanką wycinać kółka, mniejszą foremką wykrawać dziurki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia. Uwaga- należy dobrze dobrać rozmiar obu kółek. Moje pączki nieco się ,,zlały”. Piec ok. 8 min w 180 stopniach.
Ostudzić, dowolnie ozdobić.
- Przepisy
1 komentarz
Pieczone pączki kakaowe, tradycja w nowym wydaniu [PRZEPIS]
![Pieczone pączki kakaowe, tradycja w nowym wydaniu [PRZEPIS] Pieczone pączki kakaowe, tradycja w nowym wydaniu [PRZEPIS]](/images/items/4f532f1a9e8501deb1763f16cf9000b0.jpg)
KOMENTARZE (1):
-
klau
niedziela, 8 luty 2015 o 1:56
0
0 180 z czy bez termoobiegu? :)