Wykonanie:
Masę przesiać do misy, zmieszać z suchymi drożdżami (ze świeżych wcześniej zrobić rozczyn).
Dodać letnie mleko, cukier, kakao, jajka. Na końcu dodać przestudzone roztopione masło. Wyrobić. Nie polecam podsypywania mąką nawet jeśli ciasto zdaje się być zbyt luźne. (Warto użyć miksera z hakiem do wyrabiania ciasta drożdżowego). Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Moje ciasto z początku nie chciało rosnąć, więc umieściłam je w piekarniku ustawionym na 50 stopni.
- Przepisy
1 komentarz
Pieczone pączki kakaowe, tradycja w nowym wydaniu [PRZEPIS]
![Pieczone pączki kakaowe, tradycja w nowym wydaniu [PRZEPIS] Pieczone pączki kakaowe, tradycja w nowym wydaniu [PRZEPIS]](/images/items/4336a380cf19c70dd860437397f8383e.jpg)
KOMENTARZE (1):
-
klau
niedziela, 8 luty 2015 o 1:56
0
0 180 z czy bez termoobiegu? :)