Opis wykonania:
W kokosie robimy dziurkę są trzy kropki jedna zawsze da się przebić :), zlewamy mleczko. Następnie tłuczkiem rozbijamy orzech. Oddzielamy miąższ od brązowej skórki, trzemy na tarce.
Miąższ orzecha i wanilię przekładamy do słoika zalewamy spirytusem wymieszanym z woda i cukrem.
Odstawiamy na co najmniej 14 dni. Potem odcedzamy przez bibułki by otrzymać dość klarowny płyn. Wlewamy do butelek i już :)
W kokosie robimy dziurkę są trzy kropki jedna zawsze da się przebić :), zlewamy mleczko. Następnie tłuczkiem rozbijamy orzech. Oddzielamy miąższ od brązowej skórki, trzemy na tarce.
Miąższ orzecha i wanilię przekładamy do słoika zalewamy spirytusem wymieszanym z woda i cukrem.
Odstawiamy na co najmniej 14 dni. Potem odcedzamy przez bibułki by otrzymać dość klarowny płyn. Wlewamy do butelek i już :)